Rouw na overlijden

Dichtbij de dood ervaren we het leven pas echt. Dit is jouw unieke tocht. Vaak eenzaam, ongelofelijk verdrietig en bij vlagen uitputtend. Hoe houd jij je staande in de wervelstorm van rouw en verdriet? En herstel je de verbinding met jezelf, met je partner en je omgeving als het leven je zo uitdaagt? Hoe voorkom je dat rouw vastloopt? Je leert hoe je van verlies- naar herstelgericht rouwen gaat. Misschien niet vandaag, misschien niet morgen maar wel op een dag. Samen kijken we hoe jij je leven vorm kunt geven in de nieuwe werkelijkheid.

  • Route in het rouwlandschap
  • Een lijf vol verdriet
  • Dealen met je omgeving
  • Rouw reist met je mee
  • Gehechtheid aan verlies
  • Verlies vs terugvinden
  • Posttraumatische Groei

De andere kant van verdriet

Het overlijden van je dierbare is afschuwelijk, pijnlijk, het is hartverscheurend verdrietig. Het leven samen is ineens voorbij. Zo vol toekomstdromen, zo leeg nu. Je mist alles. De geur. Het schaterlachen, de grapjes. Ja zelfs het minder leuke mis je. Want kon je nog maar…….Voor even. Rouw is onvoorspelbaar. En popped onverwachts op. Rouw laat zich nu eenmaal niet vangen in fasen of spelregels. Hoe graag de omgeving dat ook zou willen. En jij misschien ook wel. Want wanneer wordt het beter? Wordt het ooit beter? Hoe buig je weer terug als het leven je om de oren slaat? Als je emoties steeds vaker de overhand nemen en je bijna ontploft van verdriet. Breng je hoofd op orde. Veer terug in je lijf dat zoveel kan hebben. Bouw langzaam je leven weer op. Met de nieuwe werkelijkheid in iedere vezel van je lijf.  Stap voor stap maak je voorzichtig plannetjes. Terwijl je het verdriet en de pijn om het verlies aangaat. Naast het moedeloze huist er ook moed in jou. Om het ondraaglijke te verdragen. Via je kwetsbaarheid naar kracht. Het zijn de eerste stappen om jezelf terug te vinden.

Wat gaan we doen?

Wat is jouw antwoord op dit verlies? Wie ben jij zonder je dierbare? De begeleiding is volledig op maat en aangepast aan jouw verlieservaring. We verkennen je nieuwe wereld die zo ruig en bij vlagen onbegaanbaar lijkt.

Ik coach je op een liefdevolle en directe manier. Samen kijken we naar de mogelijkheden. En ontdek je dat het immense verlies ook betekenis kan krijgen in je leven. Terug naar de essentie én in de realiteit.

Je hebt eerst de weg langs het verlies te lopen, voordat je weer heel wordt.