Danielle Warnier

Danielle Warnier

Ik zie het als mijn opdracht om het taboe rondom verlies en rouw bespreekbaar te maken. Dat wat in veel gevallen over het hoofd wordt gezien en daardoor niet erkend. De (collectieve) schaamte die gevoeld wordt. De oordelen, en niet in de laatste plaats je eigen overtuigingen, zorgen ervoor dat rouw onbesproken blijft. Het is een masker dat inmiddels zo zwaar weegt. Ik weet er alles van.

  • Psychosociaal therapeut
  • Specialist verlies en rouw
  • Kindertolk
  • Healer/Energiewerker
  • Trainer

Verliezen en terugvinden

Ook ik heb de route langs het verlies afgelegd. Binnen zes maanden kwam mijn man uit de kast, strandde mijn huwelijk en overleed mijn (stief)zoon.

Niet eerder heb ik zoveel verschillende heftige emoties gevoeld – wanhoop, woede, verdriet, jaloezie, vernedering, intense schaamte en hulpeloosheid. Ik ben door alle lagen van deze emoties gegaan. Emoties die in rap tempo en meerdere keren per dag voorbij kwamen. Ondanks mijn kennis over rouw, die ik tijdens mijn studie had opgedaan, voelde ik nu pas hoe overweldigend dit kan zijn.

Ik raakte in een vrije val naar de bodem van alles wie ik was of dacht te zijn. Ik ontdekte langzaam dat ik mijzelf opnieuw kon uitvinden. Het bleek een soort schatgraven. Ik vond de kracht om verder te gaan. Ik kon en moest er zijn voor mijn zoon die net zijn broer had verloren én de scheiding van zijn ouders voor z’n kiezen had gekregen.

Na onze scheiding likten mijn ex-man en ik onze wonden en bleek er nog zoveel liefde over te zijn. Ons gezin kreeg een nieuwe vorm, uit elkaar en toch heel dichtbij elkaar. Niet makkelijk, wel heel erg dierbaar. Pure rijkdom.

Ik deel nu graag al mijn kennis en ervaring met jou: wat helpt jou in deze woelige tijden; hoe ontdek je de enorme kracht waarover je beschikt? Ik help je te schatgraven in je verlies. En het vertrouwen in jezelf terug te vinden. Rijker, voller, bewuster.